Wie zijn we

Wij zijn Pauline Baars en Rob Koerse

5555-2Onze hobby is het verzamelen van oude spulletjes. In de beginperiode spaarden wij alles wat maar uit de jaren ’50 en ’60 kwam. Het bleek een uit de hand gelopen hobby te worden. Het hele huis werd vol gezet met allerhande artikelen. Bijna was het zover dat er in de huiskamer éénrichtingsverkeer werd ingesteld. Langzaam werd de zoektocht gericht door mij (Pauline) op met name kruideniersartikelen en door Rob op schoolspullen, zoals schoolplaten, schoolboekjes, pennen, inktpotten. Gelukkig had Rob toen het fantastische idee om de garage tot een soort nostalgisch kruidenierswinkeltje voor mij om te bouwen en als klein museum in te richten. Een kruideniersmuseum met veel artikelen van VROEGER en TOEN. Ik ben dus nu de trotse eigenaresse van een eigen kruidenierswinkel/museum.

De verzameling schoolspullen is intussen zo uitgebreid, dat wij hiervoor een apart schoolklasje hebben gemaakt. Rob kan hier als een echt schoolhoofd rondlopen.

Om onze hobby te kunnen blijven bekostigen stropen wij vele rommel-, kerk- en schoolmarkten af om onze verzamelingen nog completer te maken. Ook kopen wij oude artikelen in, herstellen deze en verkopen deze dan weer op Brocante en Curiosa markten. Van de opbrengst kunnen wij dan weer oude kruidenierswaren voor onze kleine museumwinkel of schoolklas kopen. Via mond tot mond reclame komen er zo nu en dan mensen naar het museumwinkeltje kijken. Het luisteren naar de verhalen, over de artikelen die in het kleine museum zijn uitgestald, van de bezoekers, zijn van die mooie momenten waar je het voor  doet. Men herinnert zich dan in eens weer leuke dingen uit de jaren ’50 en ’60. Hopelijk levert dit weer mooie oude verhalen op van Vroeger en Toen. En heeft u nog wat op zolder of in een vergeten hoekje en u doet er niets mee, misschien past het dan wel in mijn museumwinkeltje, waar ik overigens niet alles verkoop, maar wel iedereen van mijn hobby wil laten genieten. Ditzelfde geldt natuurlijk voor eventueel verborgen schoolspulletjes. In het schoolklasje vinden wij daar vast nog wel een mooi plekje voor. Mail ons gerust en kom even terug in de tijd “van VROEGER en TOEN”